Speluitgever EA is dinsdag begonnen met het testen van de gamestreamingdienst Project Atlas, schrijft het bedrijf maandag op het blog Medium. Hiermee kunnen gebruikers spellen streamen via verschillende apparaten.

EA zegt dat het om een technische test gaat die voor een kleine groep mensen beschikbaar is. De mensen die voor de besloten bèta zijn geselecteerd, kunnen vier games spelen. Het gaat vooralsnog om FIFA 19, Need for Speed Rivals, Titanfall 2 en Unravel.

De voortgang die tijdens de test in deze spellen wordt gemaakt, wordt in de cloud opgeslagen. Als spelers op een ander apparaat verder willen gaan, kunnen ze op het andere apparaat verder waar ze gebleven waren.

Bij de bèta wordt ook de streamingkwaliteit getest. De games zijn op onder meer smartphones en televisies in hd-kwaliteit te spelen. De komende tijd wordt bekeken of en wanneer problemen ontstaan, zoals haperingen bij een instabiele verbinding.

Het is niet bekend wanneer Project Atlas uiteindelijk moet verschijnen voor een groot publiek. Andere bedrijven, zoals Google en Microsoft, werken aan eigen versies van een gamestreamingdienst.