Woensdag 17 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

'Privéberichten op Facebook en Instagram openbaar te delen via web'

Foto's en video's die privé worden gedeeld op Instagram en Facebook, zijn met enkele muisklikken in een webbrowser openbaar te delen, schrijft BuzzFeed News.
Door NU.nl

Via een kleine omweg is het mogelijk om de berichten te bekijken, downloaden en delen. Dat geldt voor gedeelde foto's en video's op een privéaccount, maar ook voor Stories die de accounts met alleen hun volgers willen delen.

De omweg werkt via de webbrowser. Een volger van zo'n privéaccount kan de html-code van berichten 'inspecteren' en van daaruit de url kopiëren. Dit is een publieke link die ook door niet-volgers kan worden geopend. Normaal gesproken horen zij die berichten helemaal niet te kunnen zien.

Een woordvoerder van Facebook zegt tegen BuzzFeed News dat dit op dezelfde manier wordt gezien als "het nemen van een screenshot en dat met vrienden delen". "Het geeft mensen geen volledige toegang tot een privéaccount van een persoon."

De berichten zouden zelfs te bekijken zijn als ze waren verwijderd door degene die ze had geplaatst. Hetzelfde geldt voor Stories die al niet meer zichtbaar zouden moeten zijn.


Lees meer over:
FacebookInstagramTech

Aanbevolen artikelen