Dinsdag 16 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Facebook logo Facebook app

'Kopie van database met Facebook-data en telefoonnummers staat online'

Een kopie van de database met miljoenen gelekte Facebook-gegevens, waaronder telefoonnummers is online te vinden, zegt een beveiligingsonderzoeker vrijdag tegen CNET.
Door NU.nl

Het gaat volgens de onderzoeker "vrijwel zeker om dezelfde gegevens" als de data uit de woensdag ontdekte database. Deze database bevat naar verluidt gegevens van ruim 400 miljoen Facebook-gebruikers.

De gegevens uit de database zijn vermoedelijk door een derde partij van Facebook verzameld en vervolgens onbeschermd online gezet, waardoor ze vrij toegankelijk waren. Mensen die in de database voorkomen, kunnen onder meer slachtoffer worden van identiteitsfraude.

"Databases van deze omvang komen niet vaak voor en het is duidelijk dat de gegevens uit de twee databases overeenkomen", zegt de onderzoeker die de vermeende kopie van de database heeft ontdekt tegen CNET.

De Amerikaanse nieuwssite vond in de database ook de gegevens van Facebook-oprichters Mark Zuckerberg en Chris Hughes. Het vermeende telefoonnummer van Zuckerberg leidde direct tot voicemail, terwijl de persoon achter het andere telefoonnummer beweerde dit nummer eerder dit jaar in handen te hebben gekregen.


Lees meer over:
FacebookDatalekkenTech

Aanbevolen artikelen