Lenovo heeft op de techbeurs IFA in Berlijn de nieuwe Motorola One Zoom-telefoon gepresenteerd. Het toestel heeft vier cameralenzen op de achterkant.

De Motorola One Zoom is voorzien van een standaardlens met een 48 megapixelsensor. Volgens Motorola kan de telefotolens drie keer optisch inzoomen, zonder kwaliteitsverlies. Daarnaast kan hij tot tien keer hybride zoomen, waarbij een combinatie van hardware en software wordt gebruikt om een scherp resultaat te krijgen.

De groothoeklens maakt foto's met een beeldbereik van 117 graden. Op die manier past er volgens Lenovo vier keer meer in beeld dan bij de standaardlens.

De camera is voorzien van een portretmodus waarmee de achtergrond van een onderwerp wordt vervaagd en van nachtvisie om donkere foto's toch helder in beeld te brengen. Kunstmatige intelligentie moet foto's automatisch kunnen verbeteren.

Het toestel heeft daarnaast een 25 megapixelcamera aan de voorzijde. Deze lens is verwerkt in een kleine inkeping bovenin het scherm. In het display is verder een vingerafdrukscanner verwerkt.

Lenovo heeft de Motorola One Zoom een 4.000 mAh-accu gegeven. Het bedrijf zegt dat de telefoon daarmee tot twee dagen op een volle lading meegaat.

De telefoon kost 429 euro. Het is op het moment van schrijven niet bekend wanneer de telefoon in Nederland verschijnt. De telefoon komt beschikbaar in grijs, brons en paars.

Tablet met Google Assistent

Lenovo kondigde de Yoga Smart Tab aan. Het bedrijf noemt het apparaat een 'slimme tablet'. De tablet heeft een cilindervormige achterkant met een uitklapbare standaard. Hiermee is hij in huis weg te zetten om hem als centrale hub te gebruiken.

De tablet maakt gebruik van Google Assistent om informatie te tonen en vragen te beantwoorden. Ook kan de Smart Tab gebruikt worden als digitaal fotolijstje of als muziekspeler.

Aan de twee uiteindes van de cilinder zijn twee speakers van JBL geplaatst. De Yoga Smart Tab verschijnt in september voor 299 euro.