Sony heeft donderdag de Xperia 5 gepresenteerd op techbeurs IFA in Berlijn. De telefoon bevat veel van de technologie uit de eerder dit jaar verschenen Xperia 1, maar in een kleinere behuizing.

De Xperia 5 heeft een langwerpig scherm van 6,1 inch. Qua ontwerp en vorm lijkt het toestel op de Xperia 1, met een display van 6,5 inch. Net als dat model heeft de Xperia 5 een schermverhouding van 21 bij 9, wat zorgt dat er meer informatie op het scherm past. Ook zijn daardoor twee verschillende apps onder elkaar te gebruiken.

De telefoon heeft een resolutie van 2.560 bij 1.080 pixels. Het oledscherm ondersteunt HDR voor helder beeld met een groot kleurbereik. De Xperia 5 is aan een DualShock 4-controller van PlayStation te verbinden, wat van pas komt bij het spelen van games. Tijdens de presentatie was bijvoorbeeld te zien hoe op die manier het schietspel Fortnite gespeeld kan worden, zonder de virtuele knoppen in beeld te hoeven gebruiken.

De Xperia 5 heeft op de achterkant drie lenzen. Het gaat om een standaardlens, een zoomlens en een groothoeklens.

Sony maakte geen prijs bekend, dat gebeurt pas volgende week. Wel is duidelijk dat de Xperia 5 begin oktober verschijnt en in de kleuren blauw, zwart en grijs beschikbaar komt.

Xperia 5 laat toe Fortnite te spelen met PlayStation-controller
74
Xperia 5 laat toe Fortnite te spelen met PlayStation-controller