Sonos heeft donderdag de luidspreker Sonos Move gepresenteerd op techbeurs IFA in Berlijn. De speaker is dankzij een bluetoothverbinding zowel in huis als onderweg te gebruiken.

De Sonos Move is de eerste speaker van het bedrijf met bluetoothondersteuning. Met behulp van een handvat op de achterkant kan de luidspreker worden opgetild en meegenomen. De accu gaat tot tien uur mee op een volle lading.

De luidspreker is voorzien van twee digitale versterkers, een tweeter en een midwoofer. Daarnaast heeft hij vier microfoons voor stembediening. Als deze in gebruik zijn, brandt er een lampje.

Ook worden de microfoons gebruikt voor 'automatische Trueplay-tuning'. Hiermee luistert de speaker naar de omgeving om het geluid daarop af te stemmen. Als de gebruiker met de speaker uit een kamer naar buiten loopt, zal de audio daaraan aangepast worden.

Sonos Move is bestand tegen vallen, stoten en stof

De speaker is volgens Sonos behoorlijk stevig en bestand tegen bijvoorbeeld vallen, stoten en stof. De speaker kan niet onder water gehouden worden, maar kan bijvoorbeeld wel worden afgespoeld.

De Move kan in een oplaadstation worden geladen. De batterij aan de onderkant van het apparaat gaat zo'n drie jaar mee, daarna is ze te vervangen. Verder is de speaker aan een andere Sonos-speaker te koppelen voor stereogeluid. Surround sound wordt niet ondersteund.

De Sonos Move is vanaf 24 september voor 399 euro te koop.