YouTube heeft 100.000 video's met haatdragende inhoud verwijderd sinds nieuw beleid daarvoor op 5 juni is ingegaan. Dat is vijf keer zoveel als het videoplatform normaal gesproken verwijdert, maakt het bedrijf bekend op zijn blog.

Het videoplatform maakte in juni bekend voortaan harder op te treden tegen haatdragende video's en video's waarin uitingen van discriminerende superioriteit (supremacism) naar voren komen, door deze beelden niet langer toe te staan.

Het gaat om video's waarin discriminatie, segregatie of uitsluiting op basis van leeftijd, gender, ras, religie of seksuele oriëntatie worden goedgepraat. Onder meer het promoten en ophemelen van nazigedachtegoed en ontkenning van de Holocaust of massaschietpartijen vallen onder dit beleid.

Naast de verwijderde video's heeft YouTube ook meer dan zeventienduizend kanalen waarin haatdragende inhoud naar voren komt verwijderd. Ook hier gaat het om een vervijfvoudiging van het aantal ten opzichte van het eerdere beleid, aldus het bedrijf.