De oudste met het internet verbonden webcam gaat toch niet offline. De FogCam zou in augustus na 25 jaar offline worden gehaald, maar uit een verklaring op de website blijkt dat de San Francisco State University het project blijft ondersteunen.

De FogCam werd in 1994 online geplaatst als een project van twee studenten aan de San Francisco State University. Oorspronkelijk liet de webcam de universiteitscampus zien, maar het apparaat werd in de afgelopen 25 jaar regelmatig verplaatst.

De webcam zou op 30 augustus offline worden gehaald omdat de State University geen plek meer had om de camera veilig op te hangen. Naar aanleiding van de media-aandacht zou de universiteit op dit besluit zijn teruggekomen.

"De San Francisco State University heeft de werking van de FogCam sinds het begin in 1994 ondersteund, wat destijds een enorme technologische mijlpaal was", luidt de officiële verklaring. "De universiteit kijkt ernaar uit om het erfgoed van de webcam voort te zetten."

Een van de initiatiefnemers van de FogCam klaagde in augustus nog over het gebrek aan steun van de State University. "De universiteit gedoogt ons, maar ze steunen ons eigenlijk niet, dus moeten we zelf veilige locaties vinden (om de webcam te plaatsen, red.)", zei hij tegen de San Francisco Chronicle.