De eerste beelden en specificaties van de nieuwe smartwatch van Huawei, die vermoedelijk de Watch GT2 gaat heten, zijn ontdekt door WinFuture. De nieuwe smartwatch van Huawei is de opvolger van de Watch GT die eind 2018 werd uitgebracht.

Op de gelekte beelden is te zien dat het slimme horloge een dunnere rand rondom het scherm krijgt, een iets groter scherm zal hebben en iets dunner zal zijn. Zowel ontwerpen van een 'Classic'-variant met een leren band en een 'Sport'-variant met een rubberen band zijn gevonden.

De opvolger van de Watch GT zou verder een iets betere batterij krijgen. Ook zou de nieuwe versie een microfoon en luidspreker krijgen, wat het mogelijk maakt met de smartwatch te bellen. Functionaliteiten van de voorganger, zoals gps en een hartslagmeter, zijn ook voor de opvolger te verwachten.

Eerder werd al bekend dat de smartwatch op HarmonyOS gaat draaien, het eigen besturingssysteem van Huawei. Verwacht wordt dat de nieuwe smartwatch in de komende weken gepresenteerd zal worden, mogelijk op de techbeurs IFA die vrijdag van start gaat.