YouTube heeft opnieuw een account van de Amerikaanse website Infowars van complotdenker Alex Jones verwijderd, meldt The Verge. Het videoplatform besloot in 2018 al maatregelen te nemen om Jones en zijn websites van de site te verwijderen.

Het account The War Room heeft een dag online gestaan voordat YouTube besloot dat het profiel YouTubes voorwaarden heeft overtreden. Een woordvoerder wilde tegenover The Verge niet ingaan op de exacte regels.

Ondanks het verbod lukt het Infowars om zo nu en dan op YouTube actief te zijn. In maart werd een aan de website gelieerd kanaal opgeschort. Op het account werden complottheorieën over de aanslag op moskeeën in Nieuw-Zeeland verspreid.

De verdachte van de aanslag, Brenton Tarrant, heeft eerder 1.500 euro overgemaakt naar de Oostenrijkse rechtse Identitaire Beweging, dat pleit voor het behoud van een 'nationale identiteit'.

Het YouTube-account van de leider van deze groep, Martin Sellner, werd ook kort door YouTube verwijderd, maar daarna weer hersteld, meldt BuzzFeed News. In een verklaring zegt het bedrijf de "verkeerde beslissing" te hebben gemaakt door Sellners account te verwijderen.