De grote Nederlandse donatiewebsite Dream or Donate is zonder waarschuwing offline gegaan. Hierdoor lopen acties tienduizenden euro's aan opgehaalde donaties mis, schrijft RTL Nieuws woensdag.

De website zou offline zijn gegaan nadat er maanden geleden een hack plaatsvond, zegt eigenaar Robert-Jan M. tegen RTL Nieuws. Door de hack zouden de tellers die bedragen van honderden crowdfundingacties toonden niet meer kloppen.

M. zou de mensen achter de crowdfundingacties door de fout meer geld hebben overgemaakt dan ze hadden opgehaald. Omdat hij hierdoor geen geld meer over had om lopende acties uit te betalen, zou M. de site offline hebben gehaald.

De donateurs waren niet op de hoogte van de hack. Ook werd de politie niet ingeschakeld, want dat zou volgens M. "geen zin" hebben gehad. M. zegt dat hij niemand heeft willen oplichten. "Ik ga nu mijn huis verkopen en hoop daarmee donaties uit te betalen."

Dream or Donate is een van de grootste donatiewebsites in Nederland. De site is een soort Kickstarter waar vooral geld wordt ingezameld voor medische kwesties.