Woensdag 10 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

'Telegram komt binnen twee maanden met eigen cryptomunt gram'

Het bedrijf achter de berichtenapp Telegram heeft aan investeerders laten weten dat het binnen twee maanden de eerste batches cryptomunten vrijgeeft, aldus The New York Times.
Door NU.nl

De plannen voor de cryptomunt gram werden in 2018 bekend toen Telegram geld ophaalde door cryptomunten te verkopen aan investeerders, voordat deze gerealiseerd waren. Zo wist het bedrijf 1,7 miljard dollar, ongeveer 1,5 miljard euro, bijeen te krijgen.

Telegram heeft in contracten beloofd de grams voor 31 oktober 2019 te leveren. Lukt dat niet, dan moet het de volledige investering terugbetalen. Om de terugbetaling te voorkomen, zou Telegram de grams binnen twee maanden alsnog willen leveren.

Telegram zou daarnaast digitale portemonnees, waarin de cryptomunten 'opgeslagen' kunnen worden, beschikbaar willen maken voor de twee- tot driehonderd miljoen gebruikers wereldwijd.

De gram zal net als de bitcoin niet gelinkt zijn aan een reguliere valuta, waardoor de waarde van de munt afhankelijk is van vraag en aanbod. Na vrijgave van de munten wordt het betaalverkeer geregeld door een netwerk van computers, waardoor Telegram geen controle heeft over hoe en waar de grams worden bewaard en gebruikt.


Lees meer over:

TelegramCryptovalutaTech

Aanbevolen artikelen