De Britse publieke omroep BBC werkt aan een eigen stemassistent, genaamd 'Beeb', die Britse regionale accenten moet kunnen begrijpen.

Sommige stemassistenten hebben moeite om commando's te begrijpen die met sterke Britse accenten worden gegeven. De BBC is daarom van plan om zo veel mogelijk regionale accenten op te nemen in de stemassistent, die getraind zal worden met stemmen van BBC-medewerkers, schrijft The Guardian.

Beeb wordt ontwikkeld door een klein team binnen de BBC en heeft daarom niet zo veel functies als de stemassistenten van Google en Amazon. Bovendien blijft het bij software: Beeb is in eerste instantie alleen te gebruiken via de website van de BBC en de smart-tv-apps van de zender. Ook kunnen hardwarefabrikanten de stemassistent in hun apparaten installeren, mochten ze daar interesse in hebben.

De stemassistent zal vooral worden ingezet om interactieve producties en andere nieuwe content mogelijk te maken. Volgens The Guardian hoopt de BBC mensen te motiveren meer gebruik te maken van zijn apps, zodat de staatsomroep informatie kan inwinnen over wat Britten willen zien en horen.