Zondag 14 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
iPhone XS

Chipfabrikant GlobalFoundries klaagt TSMC aan wegens patentinbreuk

Chipfabrikant GlobalFoundries klaagt concurrent TSMC aan vanwege patentinbreuk. Dat maakt GlobalFoundries bekend. Het bedrijf wil dat apparaten met de gepatenteerde technologie niet meer aan Duitsland en de Verenigde Staten geleverd mogen worden.
Door NU.nl

Onder meer Apple, Google, OnePlus, Lenovo en Motorola maken gebruik van de TSMC-chips die in overtreding zouden zijn. De technologie is onder meer in telefoons aanwezig, zoals iPhones en de Google Pixel-telefoons. Ook processoren van Nvidia zijn voorzien van TSMC-technologie.

Volgens GlobalFoundries maakt TSMC in zestien gevallen inbreuk op patenten: dertien in de VS en drie in Duitsland. Naast het blokkeren van de apparaten wil het bedrijf ook een "significante schadevergoeding" van TSMC.

"Wij hebben jarenlang miljarden dollars geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling", zegt topman Gregg Bartlett van GlobalFoundries. "TSMC heeft onrechtmatig geprofiteerd van onze investeringen. We ondernemen nu actie om onze Amerikaanse en Europeaanse productiebasis te beschermen."


Lees meer over:

tsmcTech

Aanbevolen artikelen

NUjij-reacties


nujij comment 0 reacties