De Amerikaanse president Donald Trump gaat in beroep tegen een uitspraak van een Amerikaans hof over het blokkeren van Twitter-gebruikers. De federale rechtbank oordeelde in juli dat het blokkeren van volgers door de president ongrondwettelijk is.

Trump noemt de beslissing van de driekoppige rechtbank in New York "fundamenteel onjuist". De Amerikaanse president heeft op zijn account @realDonaldTrump ruim 63 miljoen volgers.

Het hof besliste dat een ambtenaar in functie de wet overtreedt door volgers van een socialemedia-account dat voor overheidsdoeleinden gebruikt wordt te blokkeren. Het blokkeren gaat volgens de federale rechtbank in tegen de vrijheid van meningsuiting.

De Amerikaanse president gebruikt zijn Twitter-account regelmatig om beleid te verkondigen en verdedigen en om te reageren op nieuws, politieke ontwikkelingen en aantijgingen in Amerikaanse media. Door Trump geblokkeerde Twitter-gebruikers kunnen zijn tweets als zij zijn ingelogd niet bekijken en er ook niet op reageren.

Na de uitspraak van de federale rechtbank in juli werd ook het Democratische congreslid Alexandria Ocasio-Cortez om vergelijkbare redenen aangeklaagd.