YouTube verwijdert voortaan obscene video's die op kinderen gericht zijn, heeft het bedrijf bekendgemaakt in nieuwe beleidsregels. Op kinderen gerichte video's met geweld, seksueel getinte thema's en andere "volwassen onderwerpen die niet geschikt zijn voor een jong publiek" worden van het videoplatform gehaald.

Het gaat om video's waarin door middel van de titel, omschrijving of gebruikte tags duidelijk wordt dat de video op kinderen gericht is. Voorheen waren de video's met deze omschrijvingen toegestaan, maar hadden ze een leeftijdsbeperking.

YouTube-video's mogen in het algemeen in zekere mate nog wel worden voorzien van de genoemde volwassen thema's. Uploaders moeten hun video's in die gevallen wel afschermen van een jong publiek. Ook moet duidelijk worden dat de video's op volwassenen gericht zijn.

YouTube zegt de video's voortaan te verwijderen om kinderen beter te beschermen. Het bedrijf, dat onderdeel is van Google, zou onlangs een schikking met de Amerikaanse handelswaakhond hebben getroffen omdat het bedrijf niet genoeg deed om het online volgen van kinderen te beperken.