Zondag 14 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bitcoins

Britse hacker moet 1 miljoen euro aan bitcoins terugbetalen

Een Britse rechter heeft geoordeeld dat de 27-jarige Britse hacker Grant West voor bijna 923.000 pond (zo'n 1 miljoen euro) aan bitcoins en andere cryptomunten moet terugbetalen. De virtuele munten van de hacker, die al vastzit in de Britse gevangenis, worden in beslag genomen.
Door NU.nl/Reuters

Bij de arrestatie van West in september 2017 had hij voor 1,6 miljoen pond aan cryptomunten in bezit, maar door de koersveranderingen van de munten was het voor aanklagers lastig om de waarde van de digitale valuta vast te stellen.

West werd in mei 2018 veroordeeld tot tien jaar cel voor verschillende misdaden, waaronder fraude en drugsbezit. Met cyberaanvallen en phishingmails gericht op meer dan honderd bedrijven wereldwijd kwam hij in het bezit van financiële klantgegevens die hij online doorverkocht. Zijn winst zette hij om in verschillende cryptomunten.

De rechter oordeelt vrijdag dat West moet meewerken aan de inbeslagname van de virtuele munten. Doet hij dat niet, dan riskeert hij vier jaar extra gevangenisstraf.


Lees meer over:

BitcoinsTech

Aanbevolen artikelen