Dion Weisler, de CEO van computerfabrikant HP, stapt op bij het bedrijf. De directeur vertrekt vanwege "gezondheidsproblemen binnen de familie", meldt het bedrijf in een persbericht.

Weisler wordt opgevolgd door Enrique Lores, die nu de printerdivisie van HP leidt. Vanaf 1 november dit jaar neemt Lores de taken over. Weisler blijft nog tot april 2020 betrokken bij HP, als de nieuwe jaarcijfers worden gepresenteerd.

De topman werkte sinds 2012 bij HP. In 2015 maakte Weisler de overstap als hoofd van de consumententak van HP naar algemeen directeur.

In 2015 werd HP opgesplitst in twee bedrijven. De pc- en printertak kwamen onder leiding van Weisler, terwijl de zakelijke tak (HP Enterprise) door voormalig HP-CEO Meg Whitman werd geleid. Whitman vertrok niet veel later om aan het videoplatform Quibi te werken.

De nieuwe HP-directeur Lores werkt dertig jaar bij HP en begon als stagiair bij een ontwikkelaarsteam. Vorig jaar was Lores betrokken bij het team dat een printer ontwierp voor gebruik aan boord van het International Space Station.