YouTube heeft eerder deze week meerdere video's met vechtende robots verwijderd vanwege zijn beleid omtrent dierenmishandeling, meldt Ars Technica donderdag.

Een Amerikaanse gebruiker kreeg maandag bijvoorbeeld een melding van YouTube om duidelijk te maken dat zijn video's met vechtende robots niet zijn toegestaan.

Volgens Ars Technica werden 31 van zijn video's verwijderd en heeft de gebruiker twee waarschuwingen gekregen, met als gevolg dat hij twee weken geen video's kan uploaden.

Het is volgens de YouTube-richtlijnen verboden om video's te uploaden waarin "dieren door mensen worden aangemoedigd of gedwongen om te vechten". Daaronder vallen onder meer honden- en hanengevechten.

Onduidelijk hoe YouTube de video's heeft beoordeeld

Het is onduidelijk of de getroffen video's door mensen of algoritmes zijn beoordeeld voordat YouTube besloot de video's te verwijderen.

Een YouTube-woordvoerder erkent in gesprek met Ars Technica dat het door de grote schaal van het platform soms voorkomt dat de verkeerde beslissing wordt genomen. De eerder verwijderde video's zijn inmiddels weer beschikbaar.