Het wordt mogelijk om het doosje van de AirPods, de draadloze oordopjes van Apple, op te laden via de achterkant van de opvolgers van de iPhone XS en de XS Max, meldt het doorgaans goed ingevoerde Bloomberg.

Gebruikers kunnen de AirPods met een draadloos oplaadbaar doosje, die in maart geïntroduceerd werden, op de achterkant van een van de twee nieuwe iPhones leggen om de gadget op te laden.

De functie is vergelijkbaar met een functie die Samsung eerder beschikbaar stelde voor zijn Galaxy S10 en zijn draadloze oordopjes, de Galaxy Buds. Ook bij die smartphone kunnen gebruikers het doosje op de achterkant leggen om hem op te laden.

Volgens eerdere geruchten brengt Apple in september drie nieuwe iPhones op de markt: de opvolgers van de vorig jaar gepresenteerde iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max.

De smartphones zouden alle drie onder meer worden voorzien van een extra cameralens, waardoor het totaal op twee lenzen voor opvolger van de iPhone XR en drie lenzen voor de vernieuwde iPhone XS en XS Max komt te liggen. Ook zou Apple softwarematige verbeteringen aan de camera's op zijn nieuwe toestellen uitbrengen.

'Apple werkt aan derde generatie AirPods'

Volgens Bloomberg werkt Apple verder ook een een nieuwe generatie van zijn draadloze oordopjes. De in maart geïntroduceerde tweede versie voorzag de AirPods met een nieuwe chip en betere integratie met Apples stemassistent Siri.

In het komende jaar komt Apple naar verluidt met AirPods die beter tegen water kunnen en ruisonderdrukking ondersteunen.

Daarnaast zou Apple werken aan een goedkopere versie van zijn thuisspeaker, de HomePod. De luidspreker zou zijn voorzien van twee tweeters, in tegenstelling tot de zeven in het huidige model.