Spotify verlengt de gratis proefperiode voorafgaand aan een Premium-abonnement naar drie maanden. Dat maakt de Zweedse muziekstreamingdienst donderdag bekend.

Voorheen kregen mensen die zich aanmeldden voor Premium één maand gratis Spotify voordat het betaalde abonnement in ging. In die proefperiode konden gebruikers bekijken of ze de abonnementskosten willen betalen. De testtijd is nu met twee maanden verlengd.

De proefperiode wordt wereldwijd verlengd. Spotify volgt hiermee Apple Music, dat al langer een betaald abonnement bood met een proefperiode van drie maanden.

Spotify heeft naast de Premium-versie ook een gratis versie. Daarbij krijgen gebruikers tussen de nummers door reclame te horen en zijn albums alleen in willekeurige volgorde te beluisteren. Met een Premium-abonnement kunnen gebruikers nummers op volgorde luisteren en kopen ze de advertenties af.

De verlengde proefperiode geldt vooralsnog alleen voor individuele- en studentenabonnementen. Bij het afsluiten van een familie-abonnement geldt nog steeds de proefperiode van één maand, maar dat verandert volgens Spotify "in de komende maanden".