Spotify werkt vermoedelijk aan een nieuwe functie waarbij artiesten toelichting kunnen geven op door hen samengestelde afspeellijsten. De Stories-functie is te zien in een video die maandag door blogger Jane Wong is geplaatst.

Voor de huidige afspeellijsten kan enkel de afbeelding, titel en omschrijving worden aangepast. De nieuwe functie zou het voor artiesten mogelijk maken om in Stories de keuzes voor bepaalde liedjes toe te lichten.

In de video is de Noorse singer-songwriter Sigrid te zien in een vraag-en-antwoordsessie. Na iedere vraag wordt een muziekfragment afgespeeld dat gebruikers kunnen opslaan in hun muziekbibliotheek.

De Story kan geopend worden door op de profielfoto te klikken en heeft een vergelijkbare interface als Stories van andere sociale media. Naast de Stories van de singer-songwriter is er een test van een medewerker van Spotify.

De blogger vond de functie met verwijzingen naar de video's in de code van de Android-app. Spotify heeft de introductie van de nieuwe functie nog niet bevestigd.