YouTube experimenteert met een nieuw platform waarop populaire YouTubers evenementen kunnen organiseren voor hun fans. Het platform heet Fundo en makers met veel volgers op YouTube kunnen meedoen aan de test.

Via Fundo kunnen YouTubers bijvoorbeeld een online meet-and-greet organiseren. Fans kunnen een van het beperkte aantal kaarten kopen, waarna er op een afgesproken moment een belsessie plaatsvindt. Tijdens het gesprek kunnen foto's worden gemaakt en een-op-een vragen worden gesteld.

YouTubers hebben vaker contact met hun fans, maar dat gebeurt dan meestal via het reactiesysteem onder de video's. Door een kaart te kopen voor een meet-and-greet kunnen fans direct in gesprek gaan met de YouTuber in een besloten belsessie.

Tegenover Variety laat YouTube weten dat het platform Fundo een experiment is van Area 120, het lab waarin nieuwe, online platformen en applicaties worden uitgeprobeerd door Google. Het is daarom niet zeker of Fundo officieel beschikbaar wordt voor alle YouTubers. Momenteel kunnen makers alleen meedoen als hun aanvraag om mee te doen aan de test wordt goedgekeurd.