De Noord-Hollandse dorpen Driehuizen, Zuidschermer en De Woude hadden een week geen toegang tot internet, televisie en telefonie van Ziggo. De storing is volgens een Ziggo-woordvoerder woensdagavond verholpen. Sommige locaties hadden echter tot donderdagochtend nog geen internet.

Volgens het Noord-Hollands Dagblad had een aannemer per ongeluk de glasvezelkabels kapotgemaakt. Dat zou op vrijdag zijn gebeurd tijdens graafwerkzaamheden onder een betonnen silo. Bewoners kregen via sms te horen dat de schade snel verholpen zou zijn.

Op dinsdag liet Ziggo weten dat het nog enkele dagen kon duren totdat de kabel gerepareerd zou zijn. Volgens NHNieuws kwam dat doordat de silo moest worden verplaatst voordat er herstelwerkzaamheden konden worden uitgevoerd.

"Gisteren hebben we daar een weg omheen weten te vinden en daarmee de storing kunnen verhelpen. Sinds de nacht van 14 op 15 augustus zijn alle bewoners weer aangesloten", laat een woordvoerder van Ziggo aan NU.nl weten. "We kijken nu naar een passende manier om onze klanten tegemoet te komen voor het feit dat zij door deze storing werden getroffen."