Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Spotify

'Spotify en Apple praten over afspelen van Spotify via assistent Siri'

Spotify en Apple zouden met elkaar in gesprek zijn over het bedienen van Spotify via Apples spraakassistent Siri, zo schrijft The Information op basis van ingewijden.
Door NU.nl

Via Siri zouden iPhone-gebruikers bijvoorbeeld bepaalde nummers kunnen opvragen, evenals afspeellijsten en albums. Met het mobiele besturingssysteem iOS 13, dat in het najaar verschijnt, maakt Apple SiriKit beschikbaar voor audioapps van derden.

Ontwikkelaars kunnen dan ondersteuning voor Siri in hun apps inbouwen. Zo kunnen gebruikers muziek, podcasts en audioboeken opvragen uit andere bronnen dan apps van Apple. Op dit moment werkt Siri alleen met de muziek- en podcastapp van Apple zelf.

Volgens The Information blijft Apples eigen muziekdienst Apple Music de standaard muziekstreamingdienst bij Siri, ook als een overeenkomst met Spotify bereikt wordt.

Klachten van Spotify

Spotify diende in maart nog een klacht over de App Store en Apple Music in bij de Europese Commissie. Volgens de Zweedse muziekdienst hanteerde Apple "oneerlijke" regels op zijn platform. Daarmee zou Apple de keuze van gebruikers beperken en innovatie tegenhouden.

Ook klaagde Spotify-CEO Daniel Ek destijds dat Spotify en andere muziekdiensten niet welkom waren om met diensten als Siri te werken.


Lees meer over:

AppleSpotifySiriiOSTech

Aanbevolen artikelen