Twitteraars vallen een gebruiker lastig, omdat ze ten onrechte denken dat zijn account van de omstreden zakenman Jeffrey Epstein was. Deze van misbruik verdachte zakenman overleed vorige week zaterdag in zijn cel.

De man achter het account @EpsteinJeffrey ontving vorig weekend berichten waarin stond dat hij "moet rotten in de hel". Ook wordt de gebruiker uitgemaakt voor pedofiel en kinderverkrachter.

De gebruikers denken te reageren op het account van de gelijknamige zakenman, die onlangs dood in zijn cel werd aangetroffen.

In werkelijkheid is het Twitter-account van een Disney-medewerker. Hij is bevriend met actrice Yvette Nicole Brown, die gebruikers opriep om hem met rust te laten.

Kort na de zelfmoord van Epstein ontving de gebruiker ook condoleances. "Dat moet ik misschien maar waarderen", schrijft de eigenaar van het account @EpsteinJeffrey. "Maar ik ben niet dood. En ik ben ook niet die Jeffrey Epstein."

'Hij mag het niet voor ons verpesten'

Het account van de Disney-medewerker is geverifieerd, waar vermoedelijk een deel van de verwarring op gebaseerd is. Verificatievinkjes worden op Twitter vaak gebruikt om bekende gebruikers te identificeren.

Epstein blijft zijn echte naam op Twitter vooralsnog gebruiken. "Eén slechte Epstein mag het niet voor ons allemaal verpesten", schrijft hij in een reactie op een andere Twitter-gebruiker.