Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Sonos

'Sonos werkt aan zijn eerste luidspreker met bluetoothondersteuning'

Sonos werkt aan een bluetoothspeaker, schrijft The Verge op basis van documenten van het bedrijf. De luidspreker zou mogelijk in de herfst van dit jaar verschijnen.
Door NU.nl

De documenten beschrijven het apparaat als "een hoogwaardige draadloze speaker met een primaire ondersteuning voor streamen via wifi, die ook bluetoothaudiostreams ondersteunt". Het zou de eerste luidspreker van Sonos die met bluetooth werkt zijn.

Bestaande Sonos-speakers hebben een wifiverbinding nodig om muziek, podcasts en andere audio van streamingdiensten af te spelen. Met een bluetoothverbinding wordt het mogelijk om elke soort audio af te spelen, zoals van YouTube-video's. Ook blijft de speaker dan bruikbaar als wifi niet werkt.

De Sonos-speaker kan aangesloten worden op een stopcontact, maar ook met een accu werken. De gadget is op te laden via een basisstation, verder zou het apparaat een handvat hebben. In de bluetooth-stand werkt de luidspreker naar verluidt niet met de Sonos-app, maar werkt hij als iedere andere bluetooth-speaker.

De nieuwe speaker zou van een USB-C-aansluiting en een internetpoort voorzien zijn. Laatstgenoemde is op alle luidsprekers van Sonos aanwezig.

Sonos bracht recent luidsprekers uit in samenwerking met de Zweedse meubelgigant IKEA. Deze speakers dienen ook als boekenplank en tafellamp.


Lees meer over:

SonosGadgetsTech

Aanbevolen artikelen