Het is inmiddels een jaar geleden dat Samsung een eigen slimme speaker aankondigde, de Galaxy Home. Tegenover The Verge heeft Samsung laten weten dat er nog steeds aan de speaker wordt gewerkt.

Begin augustus 2018 kondigde Samsung de Galaxy Home aan en het bedrijf beloofde toen snel meer informatie te delen over de slimme speaker. Sindsdien bleef het stil rondom het product.

Het was de bedoeling dat de slimme speaker in april zou verschijnen, maar dat gebeurde niet. Nu benadrukt Samsung dat er nog steeds wordt gewerkt aan de slimme speaker. Het bedrijf hoopt spoedig meer informatie te kunnen delen.

De Galaxy Home gaat Bixby ondersteunen, de slimme assistent van Samsung die nu ook al op de telefoons van de fabrikant te vinden is. Daarnaast zou het apparaat zijn uitgerust met acht microfoons om spraakcommando's op te kunnen vangen.

Samsung wil met de Galaxy Home concurreren met de slimme speakers van Google, Amazon en Apple. De drie grote techbedrijven hebben allemaal al een slimme assistent met bijbehorende speakers.