De knuffelbeer met microfoon en camera die woensdag in het Zeeuwse dorp Zuidzande door een onbekende man aan een tweejarig kind werd gegeven, kon geen opnames maken. Dat schrijft de politie van Zeeuws-Vlaanderen op Facebook.

Het kind kreeg het knuffeldier op een rommelmarkt in het dorp. De ouders voelden later iets hards in de neus van de beer en vonden bij onderzoek een kleine microfoon en een camera.

De ouders stapten naar de politie, waarna de beer door de digitale recherche werd onderzocht. Toen bleek dat de knuffelbeer geen batterijen bevatte.

"Het was ook niet mogelijk om beelden en/of geluid te verzenden", schrijft de politie. "Het was dus onmogelijk om met deze knuffel heimelijke opnames te maken."

Op Twitter laat de politie weten dat er is gesproken met de gevers van de knuffelbeer en deze waren zich van geen kwaad bewust. Het was volgens hen een 'lief gebaar'.

Het ging om nanny cams waarvan de stekker is afgeknipt, om de beren te kunnen weggeven als knuffel. De gevers hebben in totaal vijf beren weggegeven, maar de ontvangers hoeven zich dus geen zorgen te maken.

In het bericht zegt de politie toch te willen waarschuwen voor verdachte situaties. "Mocht u of uw kinderen aangesproken worden door een onbekende en wordt er een gratis knuffeltje aangeboden, kijk het dan even goed na."