De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft het bedrijf achter Bwin.com een boete van 350.000 euro opgelegd, omdat de onderneming zonder vergunning online sportweddenschap- en gokdiensten aanbood.

"Op de site was een groot aanbod aan sportweddenschappen te vinden. Ook was het mogelijk live casinospellen zoals roulette, black jack en poker te spelen", schrijft de Ksa woensdag op zijn website.

Het aanbieden van online kansspelen is momenteel in Nederland verboden, omdat het niet mogelijk is om een vergunning voor de Nederlandse markt te krijgen. Dat gaat naar verwachting in 2020 veranderen. Waarschijnlijk krijgen aanbieders dan de mogelijkheid om een vergunning aan te vragen. Vervolgens zouden deze bedrijven vanaf 2021 legaal online kansspelen kunnen gaan aanbieden.

Tot die tijd richt de toezichthouder zijn pijlen op online gokdiensten die zijn gericht op Nederlandse consumenten. Aanwijzingen daarvoor zijn onder meer het hebben van een .nl-domeinnaam en het gebruik van de Nederlandse taal of de betaaldienst iDEAL.