De Hongkongse luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific Airways volgt het gedrag van zijn passagiers via camera's en het entertainmentsysteem aan boord. Het bedrijf meldt dit via nieuwe privacyvoorwaarden.

Het bedrijf slaat "informatie zoals [...] uw gebruik van het inflight entertainment systeem en inflight connecties, uw beelden zoals opgenomen door CCTV in onze lounges en vliegtuigen, uw gebruik van onze vrachtservices, en uw aankopen van duty free producten" op, aldus de nieuwe voorwaarden. Tegen CNN Travel liet Cathay weten dat het om data "voor beveiligingsdoeleinden" gaat. "Er zitten geen camera's in de toiletten."

Een reiziger meldde begin dit jaar op Twitter dat hij een geheimzinnige sensor had ontdekt in een vliegtuig van Singapore Airlines. Buzzfeed onderzocht de melding en achterhaalde dat zowel Singapore Airlines als American Airlines camera's in het in-flight entertainment systeem plaatste, maar daar geen gebruik van maakten.

Correctie: in de oorspronkelijke versie van dit artikel stond dat Singapore Airlines en American Airlines passagiers filmden. Dat klopt niet: het artikel van Buzzfeed meldde alleen dat er camera's in de vliegtuigen waren, maar beide luchtvaartmaatschappijen zeggen deze niet te gebruiken.