YouTube heeft het kanaal van Soph verwijderd, een 14-jarige YouTuber die bekendheid verwierf door video's met een extreemrechtse inhoud te publiceren. Haar account werd na een oproep tot geweld tegen de lhbti-gemeenschap offline gehaald, meldt BuzzFeed News.

Soph zou allerlei video's op haar kanaal hebben staan met racistische boodschappen en anti-islamberichten. Het leverde haar bijna een miljoen abonnees op.

YouTube verwijderde het kanaal uiteindelijk omdat de gedragsregels werden overtreden. Soph kreeg drie waarschuwingen (strikes) binnen negentig dagen, wat volgens de regels van Youtube betekent dat het kanaal moet worden verwijderd.

De laatste video van Soph was een twaalf minuten durend filmpje tegen de lhbti-gemeenschap. "Zorg dat ik word genoemd in jullie manifesten", zei ze tegen haar abonnees. Daarmee zou ze refereren aan het soort documenten dat meerdere daders van dodelijke schietpartijen recent plaatsten op het extreemrechtse forum 8chan.

Nadat Soph van YouTube werd gehaald, zette ze een selfie op Twitter waarin ze iets vasthield wat op een geweer leek. In de begeleidende tekst stond: "YouTube-hoofdkwartier hier komen we". Later wiste ze de tweet. Daarna schreef ze: "Bericht met geweer was duidelijk een grapje".

Soph bedreigde eerder dit jaar YouTube-directeur Susan Wojcicki. Ze behield destijds haar kanaal, maar YouTube legde haar wel een tijdelijke schorsing op.