De storing bij internetaanbieder Caiway is voorbij. Klanten van Caiway hadden sinds 1 augustus last van beperkte toegang tot het internet, omdat er haperingen optreden in het netwerk van de aanbieder. Dat zegt een woordvoerder tegen NU.nl.

"We hebben sinds donderdag een storing, waarbij er niet continu een storing is", zei woordvoerder Levi Bosselaar van moederbedrijf DELTA Fiber op maandag. "Dit betekent dat een aantal klanten af en toe problemen heeft met het internet."

Volgens de woordvoerder was er sprake van een storing in een aantal gebieden in een straal van zo'n 45 kilometer rondom Utrecht. De stad zelf werd niet getroffen. Klanten in specifieke gebieden tussen bijvoorbeeld Utrecht en Rotterdam, Den Haag, Gorinchem, Den Bosch, Wageningen en Harderwijk hadden er ook mogelijk last van.

Binnen het gebied bevinden zich ongeveer 40.000 Caiway-klanten, maar volgens de woordvoerder hadden uiteindelijk "enkele honderden mensen" in dit gebied daadwerkelijk problemen. Ook werkte het internet voor getroffen gebruikers soms wel en de andere keer weer niet. "Het kan zijn dat de ene site wel bereikbaar is en de andere niet."