De iPhone die in 2021 verschijnt, wordt van zowel een gezichtsscanner als een vingerafdruklezer in het scherm voorzien, meldt de doorgaans goed ingevoerde analist Ming-chi Kuo maandag volgens 9to5Mac.

Het zou voor het eerst zijn dat Apple een vingerafdrukscanner in het scherm verwerkt. Verschillende Android-telefoons gebruiken deze technologie al. Volgens Kuo wacht Apple tot 2021, omdat "verschillende kinderziektes in de technologie tegen die tijd verholpen zullen zijn".

De techgigant zou vrezen dat de iPhone te veel stroom zou verbruiken als er nu een vingerlezer in het scherm wordt geïntegreerd. Daarnaast zou het scangebied te klein zijn en wordt de iPhone te dik door de gebruikte hardware.

Apple integreerde de vingerafdrukscanner jarenlang in de thuisknop van de iPhone. Bij de iPhone X stapte het bedrijf van deze technologie af. Sindsdien gebruiken iPhones gezichtsherkenning om het toestel te ontgrendelen.

Apple kondigt in september vermoedelijk een nieuw model van de iPhone aan. Volgens geruchten heeft dit toestellen drie camera's achterop.