De nieuwe update genaamd Beyond van ruimtegame No Man's Sky komt op 14 augustus uit, zo maakte ontwikkelaar Hello Games vrijdag bekend. De update voegt de mogelijkheid om de game met een virtualrealitybril op te spelen toe.

Naast de VR-modus krijgt de game ook een uitgebreidere multiplayer. Wat dit precies inhoudt, wil de ontwikkelaar nog niet zeggen. Op dit moment kunnen spelers al samenspelen in groepjes van vier, maar het lijkt erop dat dit wordt uitgebreid.

Verder moet de update ook nieuwe elementen toevoegen waardoor spelers nieuwe redenen krijgen om de inmiddels drie jaar oude game verder te spelen. Eerdere updates voegden al de mogelijkheid om een eigen basis op een planeet in het spel te bouwen en de mogelijkheid om onderwaterwerelden te verkennen toe.

No Man's Sky kreeg in het begin veel kritiek vanwege veel ontbrekende functionaliteiten, die wel waren beloofd door de ontwikkelaar. Hierdoor waren veel spelers teleurgesteld. Ontwikkelaar Hello Games heeft de afgelopen paar jaar veel van de beloofde elementen alsnog toegevoegd.