Een administrator van de inmiddels opgedoekte marktplaats Silk Road op het darkweb is donderdag veroordeeld tot een celstraf van 6,5 jaar, maakt het Amerikaanse ministerie van Justitie bekend. Ook moet hij een bedrag van 25.000 dollar (ongeveer 22.000 euro) afstaan.

Tot de website in oktober 2013 werd opgerold was Silk Road een van de grootste online marktplaatsen voor drugs en andere illegale zaken. Volgens het Amerikaanse openbaar ministerie is op de website voor 213 miljoen dollar aan handel gedreven.

De veroordeelde man, Gary Davis, opereerde onder het online pseudoniem Libertas. Hij was ongeveer vier maanden een van de moderatoren van het online forum van de marktplaats, waarin hij de rol van klantenservicemedewerker vervulde.

Ook was hij enkele weken betrokken bij Silk Road 2.0, de opvolger van de online marktplaats nadat het origineel offline werd gehaald. Silk Road 2.0 werd in november 2014 opgerold.

De oprichter van Silk Road is in 2015 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hij verdiende zijn geld door van alle transacties op de website een klein percentage te ontvangen.