Tinder komt met een appupdate waarmee gebruikers worden gewaarschuwd als ze in een land zijn waar lhbt-relaties verboden zijn. Dat meldt het bedrijf op zijn veiligheidspagina.

Met de functie 'Traveler Alert' houdt de app via de locatie van de telefoon in de gaten waar de gebruiker is. Wordt een land gedetecteerd waar homoseksualiteit strafbaar is, dan kan de gebruiker ervoor kiezen tijdelijk niet op Tinder gevonden te kunnen worden.

In een melding binnen de app schrijft Tinder: "We willen dat je plezier hebt, maar je veiligheid is onze belangrijkste prioriteit. Wees extra voorzichtig als je gekoppeld wordt en als je met mensen die je niet kent afspreekt."

Het is in de app ook mogelijk om seksuele voorkeur en geslachtsidentiteit in de betreffende landen tijdelijk verborgen te houden.

Tinder heeft met de internationale organisatie International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association (ILGA) samengewerkt om 69 landen waarin lhbt-relaties strafbaar zijn te identificeren. In verschillende landen, waaronder Iran en Saoedi-Arabië, kan de doodstraf worden geëist.