Samsung maakt donderdag bekend de problemen met de Galaxy Fold te hebben opgelost. De eerste opvouwtelefoon van het bedrijf wordt in september uitgebracht.

Het toestel stond aanvankelijk gepland voor mei, maar door problemen met het scherm werd het uitbrengen van de Galaxy Fold uitgesteld. In september komt de telefoon in "een beperkt aantal landen" beschikbaar.

Veel details zijn nog onbekend. Zo is niet duidelijk of Nederland bij de landen zit waar de Galaxy Fold wordt uitgebracht.

Samsung zegt aanpassingen te hebben gedaan aan het ontwerp van de telefoon. "We hebben de tijd genomen om de nodige verbeteringen door te voeren en grondige tests uit te voeren", schrijft het bedrijf.

Testexemplaren gingen snel stuk

Vlak voor de geplande datum kregen enkele journalisten al reviewexemplaren in handen, maar die telefoons gingen snel kapot. Zo verschenen er op het scherm vlekken als een beschermende folie werd verwijderd. Die folie is in de nieuwe versie door Samsung tot in de randen verwerkt, zodat gebruikers het er niet af kunnen trekken. Ook is het vouwscharnier versterkt.

In juli noemde Samsung-CEO DJ Koh het zijn schuld dat er problemen met de Galaxy Fold zijn. "Ik heb de telefoon te vroeg willen uitbrengen terwijl deze nog niet klaar was."

De Galaxy Fold heeft ingeklapt een scherm van 4,6 inch. Aan de binnenkant is een scherm van 7,3 inch te vinden. Apps worden automatisch aan het grotere scherm aangepast. Op dit grotere display kunnen ook drie apps naast elkaar worden gezet. De telefoon gaat 2.000 euro kosten.