VideoLAN, de maker van de populaire videospeler VLC, ontkent woensdag dat de meest recente versie van zijn app een kwetsbaarheid bevat waarmee kwaadwillenden op afstand aanpassingen kunnen doen.

In een reeks berichten op Twitter hekelt de non-profitorganisatie de partijen die beweerden dat VLC kwetsbaar is en de media die het bericht overnemen zonder het bij de organisatie te dubbelchecken.

In de oorspronkelijke berichten werd gesteld dat er een probleem was met de recentste versie van VLC op de besturingssystemen Windows en Linux. Daar is geen sprake van, benadrukt VideoLAN.

VLC is een van de populairste videospelers. Het programma is gratis te gebruiken en kan vrijwel alle soorten videobestanden vertonen. In januari van dit jaar werd bekend dat VLC in totaal drie miljard keer was gedownload.

Verbetering: Een eerdere versie van dit artikel omschreef dat VLC kwetsbaar was voor aanvallen. Dit is aangepast nadat duidelijk werd dat VideoLAN in de recente versie geen kwetsbaarheid heeft geconstateerd.