Nintendo heeft in een intern bericht aan klantenservicemedewerkers laten weten dat Switch-controllers van klanten bij problemen kosteloos vervangen mogen worden, meldt Vice woensdag op basis van ingewijden.

Gebruikers van Switch-controllers zouden soms problemen ondervinden met de analoge stick. Daardoor beginnen dingen op het scherm, zoals de camera of het spelpersonage, uit zichzelf te bewegen.

Het probleem zou inmiddels zo groot zijn, dat Nintendo tegen klantenservicemedewerkers heeft gezegd dat ze klanten gratis reparaties kunnen beloven. Dit doet het bedrijf naar verluidt wel pas als controllers niet meer te redden zijn door ze bijvoorbeeld opnieuw te koppelen. Uit het interne bericht blijkt ook dat de kosten voor al betaalde reparaties worden terugbetaald.

"Klanten hoeven niet langer een aankoopbewijs mee te leveren voor de reparaties", staat in de interne memo. "Ook hoeft de garantieperiode niet bevestigd te worden. Als een klant terugbetaald wil worden voor een eerdere reparatie, dan moet de reparatie bevestigd worden en kan de klant restitutie krijgen."

Nintendo reageerde niet meteen op de berichtgeving van Vice. In een latere verklaring laat het bedrijf weten "op de hoogte te zijn" van problemen met de controllers. "We willen dat klanten plezier beleven met de Nintendo Switch en als we dat doel niet halen, kunnen ze contact opnemen met de klantenservice."

Eerder deze week werd Nintendo in de Verenigde Staten aangeklaagd voor problemen met zijn Switch-controllers.