Door een fout in de software van Facebook Messenger Kids, een op kinderen gerichte variant van Facebooks chatapp, konden kinderen zonder dat dat de bedoeling was met vreemden praten. Facebook heeft gebruikers van de app een waarschuwing gestuurd, meldt The Verge dinsdag.

In de Verenigde Staten heeft Facebook speciaal voor kinderen een aparte versie van Facebook Messenger uitgebracht. Het idee achter de Messenger-app voor kinderen is dat ze in een afgeschermde omgeving kunnen chatten. Ouders bepalen met wie hun kinderen berichten kunnen uitwisselen. Zo kunnen de kinderen nooit zonder toestemming met vreemden praten.

Nu blijkt dat de kinderen door een fout in de software toch zonder instemming van hun ouders met vreemden konden communiceren. Dit had te maken met een bug in de groepsgesprekken in de app. Het is niet bekend hoeveel kinderen met vreemden hebben gechat, maar de waarschuwing is door Facebook naar duizenden gebruikers verstuurd.

Een woordvoerder van Facebook zegt tegen The Verge dat het om een kleine groep gebruikers gaat. De bug is volgens Facebook inmiddels verholpen en de ongeautoriseerde conversaties zijn gesloten.

Facebook Messenger Kids is niet beschikbaar in Nederland. Het is niet bekend of het bedrijf plannen heeft om de app in ons land uit te brengen.