Op Facebook zijn nepberichten opgedoken die de cryptomunt Libra aanbieden. De munt van Facebook is nog niet verkrijgbaar, maar oplichters proberen nu al geld te verdienen met misleidende berichten. De nepberichten werden ontdekt door The Washington Post.

Facebook heeft meerdere berichten, accounts en pagina's verwijderd na de melding van de Amerikaanse krant. De munt Libra werd aangeboden op Facebook en Instagram. Bezoekers werden via een link naar een frauduleuze website geleid.

Veel van de berichten zagen er echt uit met logo's van het platform en foto's van Mark Zuckerberg. Het ging in totaal om ongeveer een dozijn accounts, pagina's en groepen.

Een woordvoerder van Facebook heeft aan The Washington Post laten weten dat het bedrijf "pagina's en advertenties die zich niet aan de voorwaarden houden verwijdert en dat er constant gewerkt wordt aan betere systemen om dit soort berichten te detecteren".

De nepberichten zijn niet de enige bedreiging voor de cryptomunt van Facebook. Meerdere overheden en financiële instellingen hebben kanttekeningen geplaatst bij het plan van het platform om een eigen valuta te introduceren.

Facebook wil Libra in 2020 introduceren in verschillende landen. Gebruikers kunnen dan met de munt betalen via Facebook, Messenger, WhatsApp en de speciale portemonnee-app Calibra.