Google gaat 11 miljoen dollar (9,8 miljoen euro) betalen aan 227 programmeurs die de techgigant hebben aangeklaagd wegens leeftijdsdiscriminatie, meldt The Register dinsdag.

De zaak werd in 2015 door 234 programmeurs aangespannen, omdat ze vonden dat Google zich schuldig maakte aan leeftijdsdiscriminatie. Volgens de aanklagers werden sollicitanten boven de veertig stelselmatig buitengesloten.

Alle aanklagers waren ouder dan veertig toen ze voor drie specifieke functies bij Google solliciteerden. Ze zeggen dat ze vanwege hun leeftijd na een sollicitatiegesprek door recruiters werden afgewezen.

Om bewijs te verzamelen, hebben zij experts ingezet voor het onderzoeken van het sollicitatie- en werknemersbeleid van Google. Omdat er nu een schikking is bereikt, worden de onderzoeksresultaten niet gepubliceerd.

Google ontkent nog altijd dat er is gediscrimineerd op basis van leeftijd, maar schikt toch met 227 van de 234 aanklagers. Elk individu krijgt iets meer dan 35.000 dollar (31.000 euro). De andere zeven aanklagers hebben de deal niet geaccepteerd.