Apple heeft een software-update uitgebracht voor de Apple Watch. Met watchOS versie 5.3 wordt een kwetsbaarheid in de Walkietalkie-app, waardoor mensen in theorie een iPhone konden afluisteren, opgelost.

De app is weer beschikbaar op de Apple Watch, nadat hij bijna twee weken geleden door Apple werd uitgeschakeld. Nu de kwetsbaarheid is opgelost, kunnen mensen er weer gebruik van maken. De update is gratis beschikbaar.

Apple zei destijds geen bewijs te hebben dat de fout was misbruikt om iPhone-gebruikers af te luisteren.

Met de Walkietalkie-app kunnen mensen via het internet spraakberichten naar contacten sturen. De optie werkt via FaceTime, de beldienst van Apple. Alleen mensen met een Apple Watch-kunnen via de app met elkaar praten.

Volgens geruchten kiest Apple volgend jaar voor een Apple Watch met een microledscherm. Op dit moment bevat de smartwatch nog een oledscherm. Anonieme bronnen zeggen maandag tegen de Economic Daily News dat het scherm in 2020 wordt toegevoegd. Het display zou dunner, helderder en energiezuiniger zijn.

Apple bracht maandag ook iOS 12.4 met kleine verbeteringen uit. Zo maakt het bedrijf het gemakkelijker om bestanden van een oude iPhone over te zetten naar een nieuwe.