De vermeende oprichter van torrentwebsite KickassTorrents is nog niet aan de Verenigde Staten uitgeleverd, terwijl een rechter in maart 2017 oordeelde dat dit moest gebeuren.

De verdachte werd in 2016 door de Poolse politie gearresteerd op een vliegveld, aldus TorrentFreak. De website werd in diezelfde periode offline gehaald.

KickassTorrents was een website waarop torrents voor films, series, games en muziek gedownload konden worden. Mediabedrijven beweren dat de site voor 1 miljard dollar (ruim 890 miljoen euro) aan schade heeft gezorgd, door materiaal illegaal online te zetten.

De beheerders beweren dat de site geen inbreuk maakte op het auteursrecht, omdat de torrentbestanden alleen een downloadmethode aanboden. De illegale bestanden stonden niet opgeslagen op de servers van de site.

Vermeende oprichter op borgtocht thuis in Polen

In maart 2017 zei de rechter dat de verdachte aan de Verenigde Staten uitgeleverd mocht worden. Het land beschuldigt de man van auteursrechtenschending en witwassen.

Sindsdien zit de man op borgtocht thuis in Polen. Volgens zijn advocaten is er sinds het oordeel in 2017 geen voortgang geweest.

Volgens de Amerikaanse aanklager is het uitleveringstraject nog in volle gang. "We weten niet wanneer dit proces zal worden afgerond."

Afgelopen woensdag stond een zitting gepland over de KickassTorrents-zaak. Deze is inmiddels uitgesteld naar oktober dit jaar.