Een kleine versie van de Nintendo 64-spelcomputer wordt voorlopig niet uitgegeven door Nintendo.

De Amerikaanse Nintendo-topman Reggie Fils-Aimé zegt in een interview met Kotaku dat hij "nooit iets uitsluit", maar dat er op dit moment geen Nintendo 64 op de planning staat.

Vorig jaar kwam een miniversie van de Super Nintendo op de markt, met 21 vooraf geïnstalleerde spellen, waaronder Zelda: A Link to the Past, Super Metroid en Super Mario World. Het jaar daarvoor bracht Nintendo de NES Classic met dertig games uit. Beide spelcomputers waren succesvol.

Op gelekte online afbeeldingen werd eerder dit jaar een kleine versie van de Nintendo 64 getoond. Ook zou Fils-Aimé op de console hebben gehint.

Kleine versies van NES en SNES

"Voor ons waren de twee voorgaande versies van de NES en SNES bedoeld om de periode tussen het einde van de Wii U-spelcomputer en de introductie van de Switch te overbruggen", zegt de Nintendo-topman.

Volgens Fils-Aimé waren er korte, zakelijke momenten om de consoles uit te brengen. "We hebben ook duidelijk gemaakt dat klanten die onze klassieke games willen spelen steeds meer terechtkunnen op onze onlinedienst."

Op dit moment biedt de onlinedienst van Nintendo dertig NES-games. Spellen van andere consoles zijn nog niet beschikbaar.