De overheid werkt al jaren aan een intranet voor alle ambtenaren, maar het systeem kampt nog steeds met grote problemen, schrijft Binnenlands Bestuur op basis van opgevraagde documenten

Sinds 2010 wordt er voortdurend aan het netwerk gesleuteld; belangrijke delen werken nog niet goed, de kosten lopen op en het project zit nog steeds in de beginfase, aldus Binnenlands Bestuur.

Een van de onderdelen die nog niet goed werken, is een zoek-en-vindfunctie. Alle 125.000 rijksambtenaren kunnen daar elkaars adressen vinden. De alerts, waarmee overheidspersoneel nieuwsmeldingen kan ontvangen, doen het ook nog niet goed genoeg.

Vorig jaar gaf de overheid bijna 8 miljoen euro uit aan het Rijksportaal, en daar zaten nog niet alle kosten bij inbegrepen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken stelt in een verklaring dat de conclusie op basis van de documenten te kort door de bocht is en dat het project complexer is dan blijkt uit wat Binnenlands Bestuur heeft ingezien. "Er wordt een nogal eenzijdig beeld geformuleerd."