Twitter heeft het account geblokkeerd van Khadim Hussain Rizvi. De leider van de radicaal-islamitische partij Tehreek-e-Labbaik (TLP) werd geschorst vanwege aanzetten tot haat en geweld.

Pakistaanse autoriteiten gaven de partijleider aan bij Twitter. Het account van Rizvi werd gebruikt om tot "haat en geweld" op te roepen, zeggen twee hooggeplaatste medewerkers van de Pakistaanse telecomautoriteit tegen persbureau Reuters. Twitter heeft nog niet gereageerd.

De radicaal-islamitische partij organiseerde deze maand protesten nadat de christelijke Asia Bibi was vrijgesproken van godslastering. Ook riep de TLP op tot het doden van de verantwoordelijke opperrechters.

Bibi werd door het hooggerechtshof in Pakistan vrijgesproken van het beledigen van de profeet Mohammed. Het is niet duidelijk waar de vrouw zich nu bevindt. Als autoriteiten haar het land uitsturen, wordt het "oorlog", waarschuwde Rizvi.

De partij noemt het schorsen van het account van Rizvi een samenzwering van de tegenstanders van de beschermers van de islam.