Twitter-gebruikers kunnen voortaan melden wat voor spamaccounts ze zien. Gebruikers die in het vervolg spam willen melden, kunnen specifieker laten weten waarom ze denken dat een account verdacht is.

De nieuwe rapporteerfunctie werd woensdag door Twitter aangekondigd. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld laten weten dat een account nep is. 

De functie is zowel aan de webversie als aan de mobiele app van Twitter toegevoegd. Het bedrijf laat aan The Verge weten met de nieuwe rapporteeroptie meer gedetailleerde informatie te kunnen verzamelen, zodat spam beter geïdentificeerd en verwijderd kan worden.

Gebruikers kunnen op Twitter ook op andere manieren tweets rapporteren. Bijvoorbeeld vanwege afbeeldingen die aanstootgevend zijn of als tweets beledigend of schadelijk zijn.

Twitter meldde eerder dit jaar dat het bedrijf 70 miljoen accounts had verwijderd in de maanden mei en juni. De accounts hadden de regels rondom spamgedrag overtreden. Uit kwartaalcijfers bleek dat Twitter daardoor gebruikers was verloren.

Eerder deze week bleek dat het bedrijf zou overwegen de likeknop te schrappen. Directeur Jack Dorsey zou de knop willen verwijderen om het platform "gezonder" te maken. Met de knop zou bijvoorbeeld verslaving aangewakkerd worden, omdat gebruikers graag erkenning voor hun tweets willen.