Gamestreamingdienst Twitch heeft bekendgemaakt dat streamers straks met vier mensen tegelijk kunnen uitzenden. Ook werkt de dienst aan een eigen karaokespel.

Twitch kondigde de functie Squad Streaming aan tijdens het jaarlijkse evenement TwitchCon, schrijft TechCrunch vrijdag. Met deze functie kunnen vier mensen tegelijk livebeelden uitzenden van games die ze spelen. De beelden worden in split screen uitgezonden, zodat kijkers kunnen zien wat alle deelnemers doen.

De groepsstreams komen later dit jaar beschikbaar als testversie. Aanvankelijk zal de functie slechts door een beperkt aantal streamers te gebruiken zijn.

Twitch meldde ook samen te werken met ontwikkelaar Harmonix voor het maken van de karaokegame Twitch Sings. Harmonix ontwikkelde voorheen Rock Band-games waarbij mensen met speelgoedinstrumenten bekende nummers konden naspelen.

Twitch Sings is specifiek bedoeld voor livestreamen. Via de chatfunctie kunnen kijkers liedjes aanvragen die streamers moeten zingen. Het spel komt eind 2018 als bètaversie beschikbaar.

Volgens de streamingdienst kijken op elk moment van de dag gemiddeld een miljoen mensen naar streams op Twitch. Dat waren er vorig jaar nog 746.000.